Skip to main content

Zwangerfit®

Fit voor een soepelere bevalling en sneller herstel

Wat is ZwangerFit®?

Het ZwangerFit® concept is geschikt voor vrouwen die tijdens de zwangerschap en de herstelperiode daarna op een verantwoorde wijze willen bewegen. Het doel van de cursus is om de zwangere vrouw zo fit mogelijk te houden, inzicht te geven over de bevalling en over de veranderingen van het lichaam tijdens en na de zwangerschap. De algemene fitheid is van essentieel belang tijdens de zwangerschap en de herstelperiode na de bevalling.

Binnen het zwangerFit® concept wordt gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten over training, zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn en verminderde functie van de bekkenbodemspieren.

Voor wie is ZwangerFit®?

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor de zwangere en pas bevallen vrouw en haar partner. Of je nu al sport of graag in beweging wilt blijven, door specifieke begeleiding kan er voor iedere zwangere vrouw een trainingsprogramma op maat worden gemaakt. Deelnemen kan vanaf 12 weken zwangerschap en 3 weken tot 9 maanden na de bevalling.

ZwangerFit® wordt in groepsverband aangeboden. Bij individuele zwangerschapsgerelateerde klachten kunt u in de praktijk terecht bij onze ZwangerFit® docente om zo goed mogelijk begeleid te worden.

Inhoud cursus

Tijdens de zwangerschap zal het accent liggen op het behouden van de conditie en krachtuithoudingsvermogen. Daarnaast is er aandacht voor bekkenbodem- en ademhalingsoefeningen. Naast de actieve lessen is er ook de mogelijkheid tot theorielessen. Hierbij kunt u denken aan uitleg over de bekkenbodem, de bevalling en partnerbegeleiding. Na de bevalling zal het accent van de training liggen op het herstel van de algemene fitheid.

ZwangerFit® is een beschermde titel. De cursus ZwangerFit® wordt gegeven door een gecertificeerde docente..

Onze ZwangerFit® docente werkt nauw samen met bekkenfysiotherapie Bodemfit.

Wilt u zich aanmelden of meer informatie over de cursus ZwangerFit®?
Neem dan contact op met:

Fysiotherapie de Valuwe
Irenestraat 33a
5431 TG Cuijk
0485-318080
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.